Årets finalister till Fondens stora Fördomspris

October 4, 2022

Varje år delar Fonden för Psykisk Hälsa ut Fördomspriset till personer, grupper eller verksamheter som arbetar för att motverka fördomar om psykisk ohälsa och psykiska sjukdomar.

I år har vi fått in väldigt många bra nomineringar och vi har nu tagit ut tre kandidater som har fått flest röster. Juryn består av styrelsen för Fonden för Psykisk Hälsa och vinnaren kommer presenteras den 10 oktober på Mental Health Evening i Stockholm.


Finalister till Fördomspriset 2022:


Henrik Wahlström

Kreatören och regissören Henrik Wahlström har 125 000 följare på sitt Instagramkonto där han blandar humor med samhällsobservationer, feminism och sina egna tankar och känslor kring psykisk ohälsa. 2022 valde han att berätta om sin egen bipolärdiagnos och är numera också ambassadör för MIND.

Ångestpodden

Sedan 2015 har Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg spelat in Ångestpodden som har blivit en av Sveriges mest populära poddar. Ångestpodden tar upp tankar och funderingar som många någon gång har tänkt men inte pratat högt om. Med lättsamhet blandat med allvar bryter Ångestpodden tabun och bidrar till mer öppenhet kring psykisk ohälsa.

StigmaWatch

Projektet StigmaWatch drivs av Intresseföreningen för schizofreni i Göteborg och arbetar för att svenska medier ska ge en korrekt rapportering om psykiska sjukdomar och funktionsnedsättningar. Syftet är att minska stigmatiseringen som omges av psykiska sjukdomar med ett särskilt fokus på schizofreni och psykossjukdomar.

Senaste nyheterna