Mental Health Evening 2021

October 20, 2021

Mental Health Evening – nya vägar för psykisk hälsa och suicidprevention

Efter förra årets digitala Mental Health Evening är vi oerhört glada över att kunna arrangera en riktig gala på plats igen! Tillsammans med 1,6 & 2,6 miljonerklubben bjuder vi in till en kväll för psykisk hälsa och suicidprevention på Kulturhuset i Stockholm. Tillsammans med spännande föreläsare och artister sprider vi kunskap och samlar in pengar till forskningen för en bättre psykisk hälsa!

På Mental Health Evening kommer vi som vanligt också presentera årets forskningsstipendiater och vinnaren av Fonden för Psykisk Hälsas stora Fördomspris!

När:

22 november klockan 18:30-21:30

Plats:

Kulturhuset Stockholm

Biljetter:

Köp din biljett här! Allt överskott går till den psykiatriska och psykologiska forskningen i Sverige

Program:


Rickard Bracken
, generalsekreterare för Suicide Zero och Klas Bergling, ordförande för Tim Bergling Foundation, inleder kvällen och berättar om For a better day.

Lina Martinsson, verksamhetschef Psykiatri Sydväst, berättar om forskningsprojektet Braining – Ett koncept där personal och patienter tränar tillsammans i grupp.

Sofie Kis, ordförande i Mental Health Run och Tove Mogren, överläkare berättar om loppet och vilken betydelse det har.

Anders Håkansson, professor inom beroendeforskning, presenterar nya vägar för behandling av beroendesjukdomar.

Ullakarin Nyberg, överläkare och suicidforskare, presenterar aktuell forskning kring suicid och betydelsen av att mötas och våga prata om det allra svåraste.

Martin Schalling, professor och ordförande Fonden för Psykisk Hälsa, presenterar sitt arbete för psykisk hälsa och suicidprevention.

Maria Larsson, ordförande programutskottet för Fonden för Psykisk hälsa och författaren Christian Dahlström presenterar kampanjen #jagärnågon

Under kvällen delar vi också ut Fördomspriset. Prisutdelare är fjolårets vinnare Simon Settergren och Anki Sandberg, representant för NSPH och Hjärnkoll

Artister: Lisa Nilsson, Lise & Gertrud och Patrik Martinsson uppträder under kvällen.

Kvällen modereras av Alexandra Charles, ordförande för 1,6 & 2,6 miljonerklubben och Simon Kyaga, överläkare i psykiatri och forskare.

Lisa Nilsson, Foto: Morgan Norman

Senaste nyheterna