Padeltävling för mer forskning

April 24, 2023

I helgen gick vårens upplaga av padeltävlingen Laver Cup Blekinge av stapeln. Allt överskott från tävlingen går till välgörande ändamål, och den här gången gick pengarna till Fonden för Psykisk Hälsas insamling för mer suicidpreventiv, psykiatrisk och psykologisk forskning.

Under 2022 startades en ny padeltävling i Blekinge, på initiativ av padelentusiasten Mikael Heintz. Tanken var att anordna en återkommande tävling mellan västra och östra Blekinge, en för herrar och en för damer. Mikael inspirerades av Laver Cup i tennis, där Europa möter övriga världen.

– Vi ville skapa en traditionsfylld kamp med härlig lagsammanhållning och mycket prestige, men ändå på en vänskaplig nivå. Jag tog hjälp av en samling padelentusiaster och när riktlinjerna lades upp insåg vi att tillställningen även var ett utmärkt tillfälle att samla in pengar till välgörande ändamål. Första upplagan gick av stapeln våren 2022 och sammanföll med Rysslands invasion av Ukraina, och därför blev UNHCR den självklara mottagaren av de insamlade pengarna. Höstens tävling arrangerades till förmån för Barncancerfonden, berättar Mikael.

Förutom Mikael själv arbetar numera padelvännerna Danny, Maja, Mattias, Simon, Dan, Uffe, Anders och Fredrik med tävlingen. Allt arbete är helt ideellt och alla pengar går till välgörande ändamål. För att bygga upp intresset för tävlingen – som fått namnet Laver Cup Blekinge – har man förutom publik på plats gjort det möjligt att streama matcherna live på Youtube.

Tillställningen har numera över 20 företagssponsorer, som bland annat bidrar med fina priser till det Swish-lotteri där allt överskott går till det utvalda välgörande ändamålet. När tävlingen spelades i helgen var Fonden för Psykisk Hälsa förmånstagare, och hela 41 950 kronor samlades in till mer suicidpreventiv, psykiatrisk och psykologisk forskning. 

– I arrangörsgruppen, där allt jobb sker ideellt, finns det flera som upplevt psykisk ohälsa på nära håll. Det tillsammans med det vi dagligen får rapporter om i media, med ett eskalerande behov av bättre vård för de som upplever detta, gjorde att Fonden För Psykisk Hälsa blev ett självklart val att donera årets överskott till, berättar Mikael.

Följ Laver Cup Blekinge på Instagram för uppdateringar om tävlingen och prenumerera på deras Youtube-kanal för att se matcherna.

Elias Berglund blev utsedd till mest värdefulla spelare av östra laget och Joel Svensson av västra laget.

Senaste nyheterna